Vår Köksträdgård

Vi är väldigt glada över att välkomna nya och gamla gäster till en upplevelse med vår nya köksträdgård i fokus. Vår trädgårdsmästare har tillsammans med köket noggrant valt ut vad som odlas i köksträdgården och sommarmenyn speglar vad som är i säsong i våra odlingsbäddar jus nu. Vilket innebär att menyn ändras från vecka till vecka.

Köksträdgården består av örter, grönsaker, blommor och bär. En stor del av växterna som valts att odla odlades på Skeppsholmen redan på 1700-talet, då vi vill skapa en upplevelse som är djupt rotad i platsen och dess kultur.

Köksträdgården är också en viktig del av vårt långsiktiga hållbarhetsarbete, där vi strävar efter ett cirkulärt system. På plats har vi utöver köksträdgården en kompostmaskin som omvandlar matrester från gästernas tallrikar till jord på endast 24-36 timmar. Det vi komposterar blir näring för trädgården, som sedan förser oss med fantastiska råvaror. Från jord till bord och tillbaka till jord igen.

SMAKA PÅ KÖKSTRÄDGÅRDEN

Färskpotatis med brynt smörskum, lökblommor och krispig salvia.