SKRIDSKOPAVILJONGEN

På grannliggande Kastellholmen ligger Skridskopaviljongen som också drivs av Hotel Skeppsholmen. Det finns fantastiska mötesrum och matsal i denna historiska byggnad. Detta är en fantastisk historisk byggnad, uppförd 1882 av Oscar II för Kungliga Skridskoklubben och Kungliga Svenska Segelsällskapet – som ett litet slott vid vattenbrynet på Kastellholmen. På 1800-talet samlades hovet och societeten här över en kopp varm choklad under vintrarna då man åkte skridskor på viken. Idag erbjuder vi lokaler för exklusiva möten och sammanträden såväl som middagsbjudningar och mingelevents i en helt unik miljö.

Skridskopaviljongen består av vackert prydda salonger med originaldekor och stuckatur. En större sal med en praktfull stentrappterrass mot vattnet och två sidosalonger, Cigarrrummet och Damernas gemak, samt en modernare lokal med råvindskänsla en trappa upp. Vacker utsikt mot Söders höjder, Gamla stan, Vasaskeppet, Nordiska Museet och Oscarskyrkan.

I Skridskopaviljongen kan vi välkomna 42 sittande gäster för middag, 75 minglande gäster samt upp till 50 gäster för konferenssittning.