Välkommen till Hotel Skeppsholmens årliga Strömmingsdag!

För 6:e året i rad bjuder vi in till den årliga Strömmingsdagen i vår blommande trädgård. Ta med dig familj och vänner till oss lördagen den 13 maj kl. 12.00 och njut av god mat och skön livemusik. I trädgården dukar vi upp långbord fyllt med stekt strömming och härliga tillbehör tillagat i vårt utomhuskök. I trädgårdsbaren säljer vi lokalt tillverkad öl, uppfriskande äppelmust och rosévin och våra yngsta gäster kan glädjas åt ponnyridning och ansiktsmålning.

Kom och njut av en fantastisk smakfest för stora och små på grönskande Skeppsholmen till ljudet av saltsjöns vågor och doften av nystekt strömming!

Är du en fena på att lägga in strömming?

Varje år anordnar vi en tävling där du får chansen att bjuda på ditt bästa strömmingsrecept och vinna en trerätters middag följt av övernattning och frukost för två personer på Hotel Skeppsholmen.

Skicka in ditt favoritrecept på inlagd strömming till oss! De fem mest aptitretande bidragen går vidare till finalen som äger rum på Strömmingsdagen den 13 maj. En jury bestående av glada och hungriga strömmingsälskare bedömer bidragens smak, uppfinningsrikedom och presentation och utser en Strömmingsmästare!

Tävlingsregler

  • Skicka in ditt bidrag senast den 2 maj till strommingsdagen@hotelskeppsholmen.se
  • Fem finalister presenteras på vår hemsida den 4 maj
  • Om du är en av dem som kvalificerat sig till final, tar du med dig tillräckligt med strömming så att alla matglada jurymedlemmar får chans att smaka. Vi brukar rekommendera att du tar med dig 10 portioner.
  • På finaldagen ställer du upp som privatperson och får endast tävla som enskild individ, ej i lag.
  • På tävlingsplatsen finns kniv och skärbräda, nyrostat knäckebröd, hackad rödlök, gräslök och dill.
  • Alla deltagare får 15 minuter på sig att lägga upp sin strömmingsanrättning på 5 tallrikar.

Vi önskar dig lycka till och ser fram emot att ta del av ditt bästa strömmingsrecept!