Lunch & Matsalsmeny
"I vår restaurang Långa Raden är vår ambition att skapa en skön miljö där hotellgäster blandas med Stockholmare och andra gäster från när och fjärran. Maten speglar vårt svenska matarv i samtida enkelhet och lagas med omsorg, av årstidens råvaror”.
Förrätter
Kalix löjrom med prästost royal, vispad crème fraiche, rödlök, gräslök och citron
255 kronor
Krämig hummersoppa med kantarelltoast och inlagda tomater
185 kronor
Blandad oxtartar med inlagd rödbeta, rödlök, kapris, Skeppsholms senap, potatischips och friterad persilja
195 kronor
Varmrätter
Kroppkakor fyllda med karljohansvamp, serverade med Prästostskum, syltade morrötter, rostade hasselnötter och rårörda lingon
225 kronor
Tomat och örtbakad regnbågslax från Föglö i "fiskarbuljong", fänkål, lök och morot med riven prästost och vitlöksmajonnäs
285 kronor
Vår blodpudding med grillat rökt fläsk, stekt äpple, rödlök och rostad spetskål med rårörda lingon
185 kronor
Gräsuppfödd 4 veckors hängmörad och kryddgrillad biff med vitlökssmör, örtkryddad sallad och pommes frites
385 kronor
Alltid på Långa Raden
Vår klassiska räkmacka med mjukkokt ägg, sallad, rödlök och grillat surdegsbröd
220 kronor
Räksallad med dillkryddat matvete och Nobis-dressing
230 kronor
Långa Radens köttbullar med gräddsås, potatispuré, pressgurka och rårörda lingon
199 kronor
Skeppsholmskorv i bröd med krämig tryffelstuvad blomkål, krispig lök och Skeppsholms Senap
215 kronor
Desserter
Äppelsmulpaj med honungskryddad färskostglass
95 kronor
Bruten blåbärskaka och kardemummakryddad blåbärsglass, blåbärskompott med yoghurt- och vit chokladkräm
105 kronor
Mörkchokladmousse med svartvinbärs fyllning och mocca smulor
95 kronor
Öppettider - Matsal
Måndag-Fredag kl 11.30 - 22.00
Lördag-Söndag kl. 12.00-22.00
Söndag brunch kl. 12.00-16.00