Lunch & Matsalsmeny

"I vår restaurang Långa Raden är vår ambition att skapa en skön miljö där hotellgäster blandas med Stockholmare och andra gäster från när och fjärran. Maten speglar vårt svenska matarv i samtida enkelhet och lagas med omsorg, av årstidens råvaror”.

Förrätter

Sikrom med prästost royal, vispad crème fraiche, rödlök, gräslök och citron
185 kronor

Halstrad Pilgrimsmussla med räkbuljong, saffransmarinerad fänkål, tomat och persilja
185 kronor

Grillad oxrygg med persilje majonnäs, inlagd rödbeta, karramelliserad lök och krispig grönkål
195 kronor


Långmiddag

Rostad selleri och tryffelkryddad kräm med syltade trattkantareller, valnötter och persilja
150 kronor

Nattbakad senapsfylld lammbringa med kålknyte och tryffelkryddad potatiskrokett
245 kronor

Sörmlands ädel med söta och salta tillbehör
85 kronor

Hallonsorbet
40 kronor

Liten kardemumma munk med vaniljkokta hjortron och glass
85 kronor

Meny 595 kronor


Varmrätter

Kroppkakor fyllda med karljohansvamp serveras med prästostskum, inlagd morot och rostade hasselnötter
225 kronor

Helstekt makrill med dragonsmör, bakad rödlök, brytbönor och kokt potatis
255 kronor

Tomat och örtbakad regnbågslax från Föglö i "fiskarbuljong", fänkål, lök och morot med riven prästost och vitlöksmajonnäs
285 kronor

Vår blodpudding med grillat rökt fläskstekt äpple, rödlök och rostad spetskål med rårörda lingon
175 kronor

4 veckors hängmörad och kryddgrillad biff med persiljesmör, örtkryddad sallad och pommes friterade i oxtalg
385 kronor

Alltid på Långa Raden

Vår klassiska räkmacka med mjukkokt ägg, sallad, rödlök och grillat surdegsbröd
220 kronor

Räksallad med dillkryddat matvete och Nobis-dressing 
230 kronor

Långa Radens köttbullar med gräddsås, potatispuré, pressgurka och rårörda lingon
199 kronor

Skeppsholmskorv i bröd med gräddstekt grönkål, vitlök, bakade tomater, friterad lök och Skeppsholmssenap
195 kronor

Desserter

Fryst blåbärsmousse med hallon, maränger och örter
115 kronor

Kolatartelett med vaniljglass och rostade hasselnötter
110 kronor

Bakad mörk choklad med vaniljkokt päron, lakritssmetana och hallon
120 kronor


Öppettider - Matsal

Måndag-Fredag kl 11.30 - 22.00

Lördag-Söndag kl. 12.00-22.00