Strömmingsdagen

Strömmingsfest på Hotel Skeppsholmen

För fjärde året i följd arrangerar Hotel Skeppsholmen den 23 maj kl. 12.00  Strömmingsfest. Vi vill denna dag, lyfta upp denna härliga råvara som har varit basföda på oss på Sveriges östkust i många hundra år. Vi hoppas att med detta är skapa goda smakminnen, för matlgada Stockholmare i en vacker miljö mitt i stan.

Kl 13.30  Finalen i ”Skeppsholmens mästerskap i strömmingsinläggning”

Kl 14.00 ”Årets Strömmingsrensare” 1 kg strömming rensas på kortast tid, segraren vinner en middag för två i vår restaurang.

I vår grönskande trädgård med utsikt över Saltsjön kommer vi från vårt trädgårdskök att servera stekt strömming med potatispuré, massor av härliga tillbehör och bland annat lokalbryggd öl, rosévin och annat gott. Det kommer också bjudas på underhållning som passar för hela familjen, liten som stor. På plats för att berätta om dagens hedersgäst Strömmingen, kommer fiskhandlare och fiskare vara.

Om Hotel Skeppsholmen
Hotel Skeppsholmen som är beläget mitt i Stockholm på Skeppsholmen har lockat gäster från när och fjärran med sin inspirerande blandning av historiska byggnader från 1699, i kombination med moderna design av prisbelönta Claesson Koivisto Rune. Hotel Skeppsholmen har varit Svanen märkt från start.

Inbjudan till Strömmingstävling:

Skeppsholmens Mästerskap i strömmingsinläggning skicka in ditt favoritrecept på inlagdströmming senast den 8:e maj till stromming@hotelskeppsholmen.se, 5 finalister utses till finalen den 23:e maj, priset är en övernattning på hotellet och middag för två.
Torsdagen den 14 maj meddelas vilka som kvalificerat sig till finalen.

I finalen får du 15 minuter att presentera din rätt på fyra tallrikar.
Till förfogande finns;
Tallrikar
Bestick
Knäckebröd
Vispat smör
Hackad gräslök och rödlök
Dill

”Årets  Strömmingsrensare” - Anmälan till tävlingen på plats innan kl 13.

MER FRÅN HOTEL SKEPPSHOLMEN

På Hotel Skeppsholmen har du allra bästa utgångsläge för en kulturell helg i Stockholm.

Kultur & Välgörenhet

På Hotel Skeppsholmen har du allra bästa utgångsläge för en kulturell helg i Stockholm. Granne med hotellet ligger bland annat Moderna Museet och Arkitekturmuseet.

Hos oss på Långa Raden du kan titta förbi på en klassisk fika, från morgon till sen kväll.

Fika

I vår restaurang Långa Raden är vår ambition att skapa en skön miljö där hotellgäster blandas med Stockholmare. Ett ställe du kan titta förbi på en klassisk fika.

Lunch på Långa Raden

Restaurang Långa Radens menyer bjuder på härliga svenska husmansrätter samt en rad moderna klassiker. Kom förbi på en lunch, en middag eller en klassisk fika.

HITTA RÄTT HOS HOTEL SKEPPSHOLMEN

Nobis AB
Stockholms första samtida lyxhotell Hotel J Stockholm's Newport Stockholms urban oasis En idyllisk miljö med utsikt över Brunnsviken i Kungliga Hagaparken Hotel Stockholm Miss Clara Restaurang Stockholm Operakällaren Nattklubb Stockholm Café Opera Susanne af Stockholm Best Western Täby Park